VIllain Paintball - Ovi Store

Saturday, April 11, 2009

Satu Suara - Satu Komuniti, Satu Persatuan


IT Sport Park? Take a look at the banner above. LOL!

Something I have been meaning to post much earlier but I thought, let me find the video first, so that we can really see what's going on. Now finally I have it, and here it is.

Great Idea, Bad Execution

It's great to have this kind of awareness about being in a club or community, especially when paintball is highlighted. But, in this case, it might create more confusion.

After getting the headaches for refusing to rempit, that guy decides to let off some steam playing paintball with friends. But, you don't play paintball behind an alley (in this case, the road behind the Federal Court). It should be in a proper paintball place, be it speedball or scenario field.

I think they don't even have barrel socks on in this video. Again, this could confuse the general public out there, thinking that this is 'normal' and if TV shows it, then it's ok to do it.

Same discussion going on at life is full of xperience.



Bentuk Komuniti Baru :

About Satu Suara
  • Peluang ekspresi diri!
  • Berkongsi rasa dan pengalaman.
  • Peluang menabur bakti.
  • Jaringan persahabatan tanpa sempadan.
  • Bentuk komuniti baru.
  • Pengiktirafan generasi baru.
  • Bangunkan kerjaya impian.
  • Bersama dalam aktiviti kemasyarakatan.
  • Apresiasi seni dan budaya.
  • Insentif penubuhan persatuan baru RM1000.00
  • Bantuan perlaksanaan aktiviti dari kerajaan.
Objectives/Objektif-objektif :

Kempen “Satu Suara” Satu Komuniti Satu Persatuan merupakan satu inisiatif kerajaan dalam mengawal selia semua aktiviti dalam perkembangan golongan belia dengan hasrat dan matlamat seperti berikut :
  • Meningkatkan penyertaan belia dalam persatuan belia.
  • Mengaktifkan persatuan belia yang ada.
  • Menubuhkan pelbagai persatuan baru yang dinamik dan bervariasi serta memenuhi citarasa belia masa kini.
  • Memperkasa program pembangunan golongan belia dengan mengadakan pelbagai bentuk pengisian ke arah melahirkan generasi baru yang glokal.
  • Mendekati golongan belia dan mendengar pandangan serta permasalahan mereka.
  • Menukar persepsi umum terhadap imej BELIA dan PERSATUAN di Malaysia.
  • Melahirkan generasi baru, belia Malaysia yang bersatu di dalam struktur organisasi yang dinamik.
  • Melahirkan golongan belia yang menjadi pendokong kepada kepimpinan negara
http://www.satusuara.com/

9 comments:

kaymo said...

Apa lagi, panggil la press conference... time ni la nak tunjuk solidarity among paintballers in Malaysia - to show to the general public that paintball is a very safe sport & that it is a SPORT! not just people running around shooting paint on the field...

badman said...

yeah, bad execution indeed...
the main thing in paintball is safety, but what was shown is totally out. apart from there're no barrel socks on the markers, carrying a full setup on the street is a total no-no... it would only give wrong impression to the mass that it's ok to do all that, & it would be something else when they got caught for carrying an illegal 'firearms replicas' in public...

maybe someone should tell them abt this, OR maybe all of us ballerz can write a petition to change the clip..

cikgu said...

saya pun post tentang perkara ini dalam blog saya. Insyaallah saya akan cuba email kepada satusuara.com tentang perkara ini. kalau kita pakat-pakat tulis kepada mereka mungkin mereka akan menyedari kesilapan tersebut dan membetulkannya.

Caranthir said...

Way to go cikgu. When people take paintball lightly, you get inaccurate representation like the TVC.

Rza.Olx said...

yeah bros....we have to do sumthin about this....jangan bagi orang salah anggap pasal paintball...jangan kecikkan lagi komuniti yang masih kecik...supposedly orang yang buat adverd pasal satu suara nie kene wat deep research pasal paintball...jangan maen taram jek...come on lah!

badman said...

maybe it's time kita pun 'satusuara' gak kot... ;-)

Caranthir said...

Let's wait for Cikgu's feedback. Then also, we could follow up with KBS, since we have friends there kan? :D

badman said...

yeap.. jalankan satu satu... paintball kan ada ramai strategist kat dalam... ;-)

McXYellowspots said...

Apaaa Yangg Pentingggg Kerjasamaaaa!
Ballers UNITE!